rss RSS

Головна   next   Статті   next   Продукти харчування

Кавун, користь кавуна, лікування насінням кавуна

Кавун - надзвичайно популярний фрукт, що належить до сімейства гарбузових. Незважаючи на поширену думку, що він складається лише з води і цукру, кавун насправді містить багато поживних речовин, включаючи жирні кислоти і ефірні білки, вітаміни (багатий вітаміном В), мінерали такі як магній, калій, марганець, залізо, цинк, фосфор, мідь та антиоксиданти.

Крім того, ця ягода відома своїм низьким вмістом калорій. У деяких кухнях насіння кавуна вважають їстівним. Його використовують в приготуванні страв Азіатської кухні та кухні Близького Сходу. Смажене насіння кавуна подають в якості закуски або заправки до салатів. У Нігерії його використовують в приготуванні певних супів.

Основні переваги і користь для здоров'я

Багато досліджень показали, що збільшення вживання рослинної їжі знижує ризик виникнення діабету, хвороби серця, ожиріння та смертності в цілому і навпаки сприяє збільшенню енергії, зменшує вагу та покращує колір обличчя, і волосся.

Наше тіло потребує незамінних амінокислот, таких як аргінін та лізин, які організм не може виробляти сам по собі і тому ми їх отримуємо з їжі. Насіння кавуна містить деякі з цих амінокислот, таких як триптофан та глутамінову кислоти. Лізин допомагає в засвоєнні кальцію, щоб полегшити утворення колагену і сполучної тканини в організмі, в той час як аргінін покращує обмін речовин в організмі, серцево-судинну систему та сексуальне здоров'я.

Вживання кавуна:

Запобігає виникненню астми
Люди, які споживають велику кількість поживних речовин включаючи вітамін С, що міститься в багатьох фруктах і овочах, та зокрема в кавунах менш схильні до розвитку астми. Насіння кавуна є хорошим джерелом магнію, який є життєво важливим для нормального функціонування серця, органів дихання та підтримки нормального артеріального тиску.

Зменшує хворобливість м'язів
Завдяки амінокислотам L-цитрулін, які містяться в кавуні його вживання поліпшує роботу м'язів усуваючи їх надмірну чутливість та покращує час відновлення і здатність приступити до наступного виконання вправ у спортсменів.

Налагоджує артеріальний тиск
Дослідження показали, що кавун знижує кров'яний тиск у людей старшого віку, які страждають гіпертонією. У кавунах міститься речовина, відома як лікопін, що дозволяє попередити виникнення різних хвороб серця. Тому, включаючи кавун у свій раціон, Ви захищаєте себе від серцевих захворювань. Крім того, лікопін сприяє здоров'ю обличчя, а також підвищує чоловічу фертильність (репродуктивність).

Допомагає попередити виникнення ракових клітин
Кавун - є відмінним джерелом сильних антиоксидантів, в тому числі і вітаміну С, які допомагають в боротьбі з утворенням вільних радикалів, що викликають ракові утворення. Дослідження довели, що завдяки лікопіну, кавун є хорошою профілактикою виникнення раку простати.

Нормалізує травлення та запобігає гідратації
Завдяки великій кількості води та волокна, що міститься в кавуні, його вживання допомагає запобігти запорам і покращує здоров'я шлунково-кишкового тракту. Окрім цього, кавун містить важливі електроліти, які допомагають запобігти зневодненню під час спекотних літніх днів.

Зменшує запалення сечових шляхів
Холін - важлива та універсальна поживна речовина, що міститься в кавуні. Саме завдяки їй, вживання кавуна допомагає підтримувати структуру клітинних мембран, сприяє передачі нервових імпульсів, допомагає абсорбувати жир та зменшує ознаки хронічного запалення сечового міхура.

Сприяє здоров'ю шкіри та волосся
Кавун є корисним для шкіри, оскільки він містить вітамін А, необхідний для виробництва підшкірних сальних залоз, що підтримують волосся зволоженим. Вітамін А - життєво важливий для росту всіх тканин організму, у тому числі шкіри та волосся. Окрім цього, вживання вітаміну С сприяє утворенню колагену, який забезпечує нормальну структуру шкіри та волосся. Кавун також підтримує здоровий рівень води в організмі, що є необхідним для здорової шкіри та волосся.

Підвищує енергію в організмі
Щоденне вживання кавуна допомагає підвищити рівень енергії на 23%. Це завдяки тому, що він містить вітамін В6, який покращує загальне відчуття організму та магній, який допомагає у виробленні організмом аденозинтрифосфату (відіграє важливу роль в обміні речовин та анергії в організмі).

Користь насіння кавуна

Джерело корисних вітамінів та жирів
Насіння кавуна є відмінним джерелом полівітамінів групи В. Вітамін В, який є в насіннях кавуна містить ніацин, фолат, тіамін, рибофлавін, вітамін В6 і пантотенову кислоти. Ці вітаміни важливі для підтримки здоров'я крові, нервової системи, а також ефективні для імунної системи. Також, насіння кавуна містить масло, що на 20% складається з насичених жирів, та решти мононенасичених і поліненасичених жирів, включаючи омега-6 жирні кислоти. Таким чином, воно є важливим джерелом калорій та енергії.

Допомагає при лікуванні діабету
Насіння кавуна застосовують для лікування цукрового діабету. Для приготування суміші, візьміть жменю насіння кавуна на 1 л води і проваріть 45 хв тримаючи каструлю закритою. Приймайте цей відвар щодня, як чай.

Підвищує рівень білка
Дефіцит білка - досить поширене явище, яке призводить до такого захворювання як маразм. Насіння кавуна досить ефективне у боротьбі з недостатньою кількістю білка. Одна чашка висушеного насіння містить близько 30 гр білка. Білок та його амінокислоти надзвичайно важливі для росту та відновлення м'язів, шкіри і сполучних тканин, для виробництва ферментів, а також для підтримки довгих та міцних нігтів. Насіння кавуна допомагає відновити сили після тривалої хвороби та покращує пам'ять.

Запобігає старінню
Ненасичені жирні кислоти, що містяться в насінні кавуна підтримують шкіру зволоженою, м'якою, добре її тонізують та запобігають появі вугрів та інших шкірних захворювань. Насіння також запобігає старінню, оскільки містить антиоксиданти і масла, які дозволяють шкірі виглядати молодшою, здоровішою та більш яскравою. Смажене насіння кавуна містить мідь, яка бере участь у виробництві меланіну (пігмент, що забезпечує колір волосся та шкіри).

Ризики для здоров'я

При вживанні кавуна в помірній кількості, він не спричиняє ніяких серйозних побічних ефектів. Проте, якщо цей фрукт вживати у великій кількості щодня, можуть виникнути проблеми пов'язані з надмірною кількістю лікопену та калію в організмі. Вживання більш ніж 30мг лікопену в день може призвести до нудоти, діареї, здуття та нетравлення шлунка. Людям із гіперкаліємією (надмірна кількість калію у крові) не рекомендують вживати більше 1 чашки кавуна вдень, оскільки це захворювання може призвести до нерегулярного серцебиття, серцево-судинних захворювань, а також знизити м'язовий контроль.

Незважаючи на те, що цукор, який міститься в кавунах, природній, цей фрукт не рекомендують вживати у надмірних кількостях людям, які страждають на діабет.

Рубрики статей
ПОПУЛЯРНІ СТАТТІ
Гарбуз, вміст вітамінів та мінералів, користь гарбуза для здоров'я
Гарбуз, вміст вітамінів та мінералів, користь гарбуза для здоров'я

Гарбуз - один із широко вирощуваних овочів, що нал

Вирощування цитрусових дерев в домашніх умовах
Вирощування цитрусових дерев в домашніх умовах

Незважаючи на те, що цитрусові - це субтропічний р

З чого почати займатися бджільництвом, або перша спроба пасічникування
З чого почати займатися бджільництвом, або перша спроба пасічникування

Ви вагаєтесь і міркуєте - бути чи не бути Вам пасі

Часник, користь та властивості часнику, лікування часником
Часник, користь та властивості часнику, лікування часником

Впродовж років люди вживають часник як ліки, що до

Морква, користь, використання моркви у лікувальних цілях
Морква, користь, використання моркви у лікувальних цілях

Морква - це не лише смачний овоч, який ми регулярн

Сливи, харчова цінність, користь для здоров'я та побічні ефекти від вживання слив
Сливи, харчова цінність, користь для здоров'я та побічні ефекти від вживання слив

Сливи - це чудовий солодкий соковитий фрукт, який

Як вибрати місце для пасіки?
Як вибрати місце для пасіки?

Перш за все необхідно ретельно вивчити місцевість

Капуста, користь, види капусти
Капуста, користь, види капусти

Капуста - є одним із найстаріших овочів відомих лю

Кукурудза, вирощування, сорти, посів кукурудзи
Кукурудза, вирощування, сорти, посів кукурудзи

Кукурудза належить до злакових культур, що вирощую

Кавун, користь кавуна, лікування насінням кавуна
Кавун, користь кавуна, лікування насінням кавуна

Кавун - надзвичайно популярний фрукт, що належить

Айва - вирощування, збирання, зберігання айви
Айва - вирощування, збирання, зберігання айви

Айва - це плодове дерево, яке дає ароматні і краси

Як правильно вирощувати малину
Як правильно вирощувати малину

Від такої рослини як малина не відмовиться жоден с

Яблуко, користь та застереження від вживання яблук
Яблуко, користь та застереження від вживання яблук

Яблука є одними з найбільш популярних і улюблених

Цибуля, користь, види, застереження. Як вибрати і зберігати цибулю
Цибуля, користь, види, застереження. Як вибрати і зберігати цибулю

Цибулю можна знайти в кожній кухні. Це рослина, як

Зелене добриво - справжня знахідка для садівників і городників
Зелене добриво - справжня знахідка для садівників і городників

Зеленим добривом прийнято називати органічну суміш